Review LG G Flex

De LG G Flex is een innovatief toestel omdat het een gebogen scherm heeft. In deze review gaan we hem eens goed bekijken. De foto's in deze review zijn getrokken met de G Flex, de foto's van het toestel zelf met de OnePlus One.

Design

Het eerste wat je opvalt aan dit toestel is dat hij gebogen is en deels buigbaar. Het is een grote telefoon waardoor voor een hele groep mensen de aankoop sowieso al geschrapt zal worden. Plastic is het materiaal dat gebruikt werd en voelt daardoor niet heel stevig maar toch degelijk aan, gewoon wat je verwacht van een toestel van zo'n €749.



Op de achterkant bevindt zich de 13 megapixel-camera met daarnaast een LED-flits. Daarnaast vinden we een infrarood sensor om je tv te bedienen. Onderaan de camera zitten de aan/uit-knop en de volumeknoppen, wat toch wel wennen is als je hem de eerste keer gebruikt. De plaats van die knoppen is perfect uitgekozen: als je het toestel vast neemt bereik je direct de aan/uit-knop zonder dat je rare bewegingen moet gaan maken om hem te kunnen indrukken. Nog een speciale feature is de zelfhelende nano-coating waardoor kleine krasjes op de achterkant na een tijdje verdwijnen.

Scherm

Het gene waar het bij deze smartphone allemaal om draait is het scherm. Het is een grote telefoon met een scherm van 6" en de resolutie bedraagt 1280 bij 720 pixels wat uitkomt op een pixeldichtheid van 234 PPI, niet veel voor een high-end smartphone en je kan de pixels ook zien. Wit is wat grijzig op de G Flex, maar andere kleuren worden prima weergegeven en ook de kijkhoeken zitten goed. Spijtig dat voor zo'n dure telefoon een minder scherp scherm wordt gebruikt, uiteraard heeft dit wel te maken met de buigbaarheid. Buiten deze rauwe getallen heeft het scherm wel nog een andere troef: het is gebogen.



Plastic OLED (POLED) noemen ze het, dankzij het gebruik van plastic in plaats van glas barst het scherm ook niet zo snel als je hem per ongeluk zou laten vallen ook dankzij het plastic is het scherm buigbaar. Als je je telefoon ondersteboven op tafel legt kan je hem dus ook platdrukken, waardoor het scherm meebuigt.
Volgens LG zou het scherm een betere ervaring moeten leveren bij het kijken van films of het spelen van games, er zou een bioscoop-ervaring gecreëerd worden. Veel merk je daar niet van, je merkt iets, maar het geeft geen wow-effect.
Dat de kwaliteit van het scherm niet prima is, is logisch, maar wanneer je een tiental seconden naar éénzelfde beeld kijkt en daarna bijvoorbeeld swypet, blijft het vorige beeld ingebrand op het scherm staan, waarna dit na een aantal seconden verdwijnt, net zoals dat het geval kan zijn bij plasma-televisies.

Camera

Op de achterkant zit een 13 megapixel camera met LED-flits. De camera maakt mooie foto's met veel detail, al is het spijtig dat de foto's minder mooi tot hun recht komen op het scherm van de phablet. De camera is niet de slechtse maar zeker ook niet de beste, prima om snel wat kiekjes te schieten. De foto's worden snel getrokken, net zoals het scherpstellen. Een prima camera voor de doorsnee smartphonegebruiker.




Geluid

Op de achterkant van de G Flex heeft men de speaker geplaatst en deze klinkt goed, niet slecht, maar ook niet buitengewoon goed. De meeste mensen die muziek luisteren pluggen toch een headphone in dus levert de aanwezige speaker prima prestaties.

Prestaties

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 800 die geklokt is op 2.26 GHz. Verder is er nog 2 GB RAM aanwezig. Bij zware games zoals Asphalt 8 presteert de G Flex dan ook prima al loopt het bij simpele taken soms wel eens mis. Bijvoorbeeld wanneer je door twitterberichten scrollt durft hij wel eens te stotteren.
In AnTuTu haalde dit toestel een score van 35886, echt een hoge score dus.



Batterij

Mede doordat het een grote telefoon is, past er ook een grote batterij is: 3500mAh. En jawel, ook deze is gebogen en levert prima prestaties. Je kan makkelijk de dag doorkomen en het opladen gebeurt binnen een aanvaardbare tijd. Bij normaal gebruik kom je nipt de 2de dag ook door, ronduit prachtig! Wanneer je de telefoon 's nachts in 'Spaarstand' zet verlies je geen batterij. Wanneer je maar eens af en toe Twitter en Facebook checkt en wat op internet rondsnuffelen kom je net geen 3 dagen door. Prima gedaan van LG!

Plus- en minpunten

+ Snel                                                          - Geen micro-SD kaartslot
+ Batterij gaat lang mee                            - Gebogen scherm voegt weinig toe
+ Plastic scherm is valbestendiger           - Resolutie van scherm aan de lage kant
+ Goede camera                                         - Vooralsnog geen update naar Android 4.4 KitKat in de Benelux

Conclusie

De G Flex van LG is het 1ste toestel met een horizontaal gebogen scherm. Hij levert prima prestaties en maakt mooie foto's. Wil jij opvallen door een gebogen smartphone te hebben is dit je enige keuze. Voor zijn prijs moet je het in ieder geval niet doen, want voor €749 zijn er zeker betere alternatieven op de markt te vinden.

Een reactie posten